Mopan Suceava
Actualitate

Un șofer botoșănean beat a produs un accident rutier pe axul rutier principal al Sucevei, la coborârea către Grupul Școlar

Luni seară, pe la ora 19.20, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112, despre faptul că pe strada  Ana Ipătescu a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto este sub influența băuturilor alcoolice.

La locul accidentului, polițiștii i-au găsit pe șoferii celor două automobile implicate în evenimentul rutier,  o femeie de 30 de ani din municipiul Suceava și un bărbat de  de 27 de ani din comuna Cristinești, județul Botoșani.

S-a stabilit faptul că, în jurul orei 19.00, șoferul din Botoșani, pe când conducea un autoturism Ford pe str. Ana Ipătescu, având direcția de deplasare dinspre centrul orașului către Grupul Școlar, ajungând la intersecția semaforizată a străzilor Ana Ipătescu – Petru Rareș – Calea Unirii – Mirăuți, nu a păstrat o distanță suficientă în mers și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a intrat în coliziune față – spate cu autoturismul Audi, condus de suceveanca de 30 ani, care era oprit la culoarea roșie a semaforului.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru. Pentru conducătorul auto din Cristinești – Botoșani, Alex L.,  rezultatul testului a fost de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava unde i-au fost prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii a alcoolemiei.

Pentru șoferița din Suceava rezultatul a fost de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferului din Botoșani i s-a  întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *