Actualitate

Un șofer care a accidentat un pieton în Brașov, fugind de la locul faptei, prins în Suceava, la Dorna Candrenilor

Ieri,  06.11.2023, Centrul Operațional al IPJ Suceava a primit solicitarea IPJ Mureș prin care se cerea darea în consemn a unei autoutilitare care în cursul aceleiași zile, in jurul orei 06:20 a fost implicată pe DN13 – E60  într-un eveniment rutier în urma căruia un pieton a fost acroșat și rănit, în timp ce traversa strada regulamentar, vehiculul părăsind locul faptei, îndreptându-se spre județul Brașov.

Chiar dacă coordonatele de deplasare nu poziționau județul Suceava pe ruta probabilă de deplasare, la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse imediat măsuri de instruire a tuturor echipajelor din teren, fiind instituite totodată filtre rutiere și măsuri conform procedurilor specifice.

Astfel, la data de 06.11. 2023, în jurul orei 18:00, pe DN17, pe raza comunei Dorna Candrenilor din județul Suceava, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a identificat și oprit în trafic o autoutilitară identică cu cea semnalată, însă cu un număr de înmatriculare care diferenția doar cu o cifră față de cea dată în urmărire.

Întrucât existau suspiciuni rezonabile cu privire la falsificarea numerelor și alte infracțiuni asociate, polițiștii au dispus imediat un complex de măsuri polițienești, valorificând totodată toate resursele puse la dispoziție de dispeceratul IPJ Suceava și bazele de date.

Echipajul rutier din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a constatat că numerele de înmatriculare sunt reale și vehiculul oprit nu a fost implicat în accidentul rutier semnalat pe raza județului Mureș, însă autoutilitara este similară ca marcă și  aparține aceleiași societăți comerciale care deține și autoturismul implicat în evenimentul rutier, numărul de înmatriculare diferențiind doar cu o cifră.

De aici a urmat o activitate investigativă și de schimb util de informații cu IPJ Mureș și IPJ Covasna, stabilindu-se în scurt timp identitatea șoferului implicat în accidentul rutier cu părăsirea locului faptei din dimineața zilei de 06.11.2023 și fiind desfășurate procedurile conform competențelor.

”Este o zi pe care Andrei și Adrian, cei doi polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei și-au dedicat-o încă o dată siguranței rutiere, dar au avut și ceva în plus … spirit, fler și perseverență.

Felicitări colegilor dorneni și drumuri bune!”,  s-a transmis în comunicatul IPJ Suceava, în care au fost oferite detalii despre acțiune.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other