Un șofer de 18 ani din Putna, băut la volan, a provocat un accident și a fugit de la locul evenimentului

Polițiștii din Putna au avut de furcă în dimineața zilei de 27 august, pe la ora 03.30, pe unul dintre drumurile comunale din localitate, când au trebuit să plece în urmărirea unui tânăr șofer care a încercat să scape de polițiștii urmăritori.  Băiatul de 18 ani, din comuna Putna, conducea un  autoturism marca Citroen, pe un drum comunal  neclasificat, pe raza localității Putna, în zona Putnișoara, având pasager pe locul din dreapta față pe un prieten al său, de 19 ani,  din aceeași localitate.

Din cauza faptului că nu a adaptat viteza la condițiile de drum (drum pietruit) și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă a carosabilului și a lovit un arbore. În urma impactului mașina a fost proiectată pe acostamentul din partea stângă a carosabilului,  într-un gard de plasă.

După ce a provocat evenimentul rutier, tânărul conducător auto a plecat de la fața locului cu autoturismul, deplasându-se circa 2,7 km, până în curtea blocului CFR, din localitatea Putna, unde a parcat autoturismul.

În urma impactului, au rezultat avarierea autoturismului și a gardului de plasă, precum și vătămarea corporală a pasagerului, amicul de 19 ani, care a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *