Un șofer de 20 de ani din Capu Codrului, fără permis, a vrut să șteargă urmele accidentului provocat, abandonând mașina și fugind cu plăcuțele de înmatriculare. A fost reținut pentru 24 de ore

La 13.08.2021, în jurul orelor 12:10, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112  cu privire la faptul că pe DN2E, în comuna Capu Codrului, s-a produs un eveniment rutier.

În urma primelor verificări efectuate şi în urma discuţiilor purtate cu persoanele identificate, s-au stabilit că după evenimentul rutier, soldat doar cu pagube materiale, șoferul autoturismului Audi, care a provocat accidentul,  a demontat o plăcuță cu numărul de înmatriculare și a fugit.

În aceeași zi, pe la 16.30, s-a prezentat la sediul Poliţiei Orașului Gura Humorului Vasile N. de 20 de ani,  care a recunoscut că a condus autoturismul marca Audi, proprietate personală, pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, şi a fost implicat într-un accident rutier, după care a părăsit locul faptei întrucât nu deţine permis de conducere.

Dânsul  conducea mașina în localitatea Capu Codrului,  spre gura Humorului iar într-o curbă spre dreapta, a efectuat manevra de depăşire a mai multor autovehicule, dar la revenirea pe sensul său de circulaţie a intrat în coliziune faţă-spate cu un ansamblu de vehicule marca Scania, condus regulamentar de un șofer de 66 ani din Câmpulung Moldovenesc, după care a ricoşat pe sensul opus de mers, unde circula regulamentar din direcţia Gura Humorului spre Berchişeşti, un autoturism Subaru condus de bărbat de 43 ani din Bucureşti, care pentru a evita impactul cu acesta a efectuat o manevră de evitare, prin viraj dreapta şi a rulat pe acostament, unde a rămas blocat.

După producerea accidentului rutier,  Vasile N. a demontat plăcuța cu numărul de înmatriculare de pe autoturismul Audi cu scopul de a ascunde datele de identificare ale autovehiculului şi de a şterge urmele accidentului, după care a plecat de la locul accidentului, deplasându-se pedestru pe DN 2E, spre Berchişeşti.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că numitul Negrea Vasile nu deţine permis de conducere eliberat de autorităţile române sau de autorităţile altui stat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „modificarea stării locului sau ştergerea urmelor accidentului de circulaţie fără acordul echipei de cercetare la faţa locului”, cercetările fiind continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

S-a luat faţă de acesta măsura reţinerii pentru 24 de ore, cel în cauză fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *