Un șofer de 24 de ani din Milișăuți cu permisul reținut, urmărit de polițiști, a provocat un accident rutier chiar sub ochii acestora

Sâmbătă dimineață, pe la ora 14:30, echipaje de poliție din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Suceava, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN 2 H, în interiorul orașului Milișăuți, au efectuat semnal de oprire a unui autoturism Mercedes-Benz, înmatriculat în Marea Britanie, care circula dinspre Rădăuți către Suceava.

Șoferul nu s-a conformat semnalelor efectuate, virând dreapta pe strada Brutăriei, din localitate situație în care cele trei echipaje de poliție au pornit în urmărirea autoturismului  acestuia. După ce au rulat pe o distanță de aproximativ 200 de metri, lucrătorii de poliție au văzut cum autoturismul urmărit a fost implicat într-un accident rutier, acesta pătrunzând pe sensul opus de mers și intrând în coliziune frontală cu un automobil VW Transporter, ce se deplasa din sens opus.

În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de poliție, s-a stabilit faptul că șoferul autoturismului marca Mercedes-Benz se numește Petrică L., are 24 ani, fiind din orașul Milișăuți iar cealaltă mașină era condusă de un bărbat de 36 ani, din comuna Arbore.

Fiind efectuate verificări, s-a stabilit faptul că Petrică L. deține permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie dar i-a fost reținut ca urmare a săvârșirii de către acesta a unei infracțiuni la regimul rutier la data de 07.12.2021. 

Conducătorii auto implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, Petrică L. a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a oprit la semnalul lucrătorilor de poliție, pentru circulație pe sens opus și pentru faptul că autoturismul condus nu avea RCA și ITP valabile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.