Actualitate

Un șofer de 39 de ani din Gura Humorului a stabilit recordul microvacanței de Sfânta Maria la băut rachiu: 1,84 la mie alcool pur în aerul expirat

Ștefan I., un șofer de 39 de ani din Gura Humorului este deținătorul recordului între bețivii urcați la volan în județul Suceava, în microvacanța de Sfânta Marie. Acesta a fost prins de polițiști după ce s-a izbit cu automobilul pe care îl conducea, într-o altă mașină. În ziua de 14.08.2023, după ora 13.00,  Ștefan I., de 39 ani, din Gura Humorului, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda Octavia,  pe DN 17, în afara orașului, având direcţia de deplasare către Suceava, a efectuat un viraj la stânga pentru a pătrunde pe DJ 177C. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, șoferul nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un autovehicul VW Passat, condus de un tânăr de 19 ani din Gura Humorului,  care venea din sens opus, circulând regulamentar, intrând în coliziune laterală acesta.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,84 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru Ștefan I.  respectiv 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 19 ani. Șoferul băut a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

I s-a întocmit dosar penal  sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Nu a fost de altfel singurul caz în care polițiștii au surprins șoferi care aveau alcoolemie de peste 1 la mie în aerul expirat.

Astfel, duminică 13 august, pe la ora 23.20, Cristian B.  de 52 ani, din municipiul Rădăuți a fost oprit de polițiști pe când conducea un autoturism Ford pe strada Piața Unirii Rădăuți, din direcția centrului orașului către strada Calea Bucovinei. Întrucât acesta se deplasa fără a avea în funcțiune luminile de întâlnire pe timp de noapte, echipajul de poliție din cadrul Compartimentului Rutier au oprit autoturismul. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

I s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

 

La data de 14.08.2023, ora 15:20, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Fălticeni a fost sesizat prin 112 cu privire la faptul că pe strada Plugari din oraș, în zona OMV, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto care a provocat accidentul se află sub influența alcoolului.

S-a stabilit că Petru T., localnic,  în timp ce conducea autoturismul VW pe strada Plugari, într-o curbă la dreapta a acroșat o autoutilitară Mercedes care circula din sens opus.

Petru T. a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge.

Și în cazul lui s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *