Un șofer din Iași a intrat cu mașina într-un stâlp electric la Frasin, când s-a aplecat după telefonul mobil. În mașină se mai aflau soția și cei doi copii ai lor, de trei ani, respectiv trei luni. Adulții au ajuns la spital, copilașii au scăpat nevătămați

Sâmbătă 10 aprilie, după ora 12.00, un bărbat de 39 ani, din municipiul Iaşi, în timp ce conducea autoturismul marca Seat pe DN 17, în interiorul localităţii Frasin, având direcţia de deplasare Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului, din cauză că i-a fost distrasă atenția de la condus,  aplecându-se după telefonul mobil, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de la reţeaua electrică de joasă tensiune aparţinând EON Moldova, pe care l-a deteriorat.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a șoferului, care a fost transportat mai întâi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „T.C.C., T.C.F., contuzie abdominală şi pumn drept”, după care a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în vederea efectuării unor investigaţii medicale suplimentare. Victima nu a rămas internată.

În accident a fost rânită și soția acestuia de 33 ani, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului, care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „plagă superficială piramidă nazală şi geniană, contuzie genunchi stâng”, victima nerămânând internată.

În autoturism se mai aflau şi copiii celor doi, un băiețel de 3 ani, fixat în scaunul ISOFIX amplasat pe bancheta spate, în partea dreaptă şi o fetiță de 3 luni, care se afla în braţele mamei sale. Copilații nu au suferit leziuni ca urmare a accidentului, nefiind transportaţi la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere faptul că stâlpul de joasă tensiune a fost deteriorat, iar cablurile atârnau deasupra drumului naţional, îngreunând circulaţia autovehiculelor cu gabarit de înălţime, s-a solicitat intervenţia unei echipe DELGAZ GRID, care s-a deplasat la faţa locului şi a intervenit pentru a redeschide circulaţia, urmând să procedeze la remedierea reţelei electrice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *