Mopan Suceava
Actualitate

Un șofer din Vicovu de Jos, fără permis și nițel băut, prins de polițiști pe când își plimba prietenii din Vicov și Putna, cu un VW cu numere false

În noaptea de marți, 27 august, pe la ora 02.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au observat pe raza comunei Vicovu de Jos, pe DN 2 H, că din direcția Vicovu de Jos – Gălănești circulă un autoturism VW Passat, al cărui conducător auto a virat brusc pe un drum lateral neclasificat, la vederea echipajului de poliție. S-a procedat la urmărirea autoturismului VW Passat, constatându-se că persoana de la volanul acestuia a condus autoturismul câteva sute de metri după care a oprit în fața unui imobil, stingând luminile.

La volanul autoturismului VW Passat a fost identificat Nicolae B., de 20 ani, din comuna Vicovu de Jos. În autoturism au mai fost identificați ca pasageri patru tineri domiciliați în comunele Vicovu de Jos și Putna.

Polițiștii au stabilit faptul că Nicolae B. nu deține permis de conducere. Mai mult, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât conducătorul auto nu a prezentat documentele autoturismului condus, declarând verbal că nu le are asupra sa, s-au efectuat verificări cu privire la autoturismul condus de Nicolae B. stabilindu-se faptul că plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe autoturism au fost atribuite unui autoturism VW Golf, care figurează în baza de date având înmatricularea suspendată, din cercetări rezultând faptul că autoturismul este dezmembrat în prezent.

S-au efectuat verificări după seria de șasiu identificată pe autoturismul condus de Nicolae B. stabilindu-se faptul că acesta este înmatriculat în România, însă plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost reținute la data de 17.08.2019 de polițiștii SPR 4 Gălănești întrucât autoturismul a fost depistat circulând în trafic fără a avea poliția de asigurare obligatorie RCA. Cu ocazia controlului efectuat în interiorul autoturismului VW Passat polițiștii au găsit o parte din documentele autoturismului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis de conducere și „conducere cu număr fals.”

De asemenea, Nicolae B. a fost sancționat contravențional cu amendă conform OUG 195/2002 R pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuzul de a înmâna polițiștilor documentele autovehiculului condus.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *