Un sucevean a reclamat că dezinfectantul cu care s-a dat pe casa scării ca măsură de prevenție anti-coronavirus îi afectează sănătatea

Aseară pe la ora 22.30, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată direct de către un bărbat de 38 ani, din municipiul reședință de județ despre faptul că în blocul unde locuiește s-a făcut dezinfecție pe casa scării cu o substanță care îi afectează sănătatea sa dar și a familiei.

Acesta a explicat polițiștilor că în jurul orei 20.00 niște persoane au făcut dezinfecție pe casa scării unde locuiește și că ulterior mirosul substanței folosite a pătruns și în incinta apartamentului său situat la etajul 5 al acestui imobil, făcându-și griji cu privire la sănătatea familiei.

Totodată, acesta a indicat polițiștilor că a fost înștiințat de către unii vecini despre efectuarea dezinfecției în cauză pe casa scării unde locuiește. S-au făcut verificări în zonă fiind luată legătura telefonic cu președintele de asociație a imobilului care a confirmat efectuarea acestei dezinfecții printr-o firmă avizată să asigure servicii și care folosește substanțe autorizate sanitar veterinar.

S-a cerut intervenția la fața locului și a lucrătorilor din cadrul ISU Suceava, care au măsurat cu aparate de specialitate nocivitatea substanțelor din imobil, nefiind înregistrate creșteri ale indicatorilor CBRN (Chimici, Biologici, Radiologici, Nucleari) peste valorile normale în concentrația de aer cu substanțe nocive pentru sănătate.

 

Please follow and like us:

3 comentarii la „Un sucevean a reclamat că dezinfectantul cu care s-a dat pe casa scării ca măsură de prevenție anti-coronavirus îi afectează sănătatea

 • 24 martie 2020 la 10:49
  Permalink

  Da, dezinfecția s-a făcut cu o firma autorizata ce dezinfectează multe din instituțiile publice din Suceava. Asta după ce asociația de proprietari a solicitat în scris DSP Suceava efectuarea dezinfecției. Iar motivul e unul cat se poate de serios: unul din locatarii blocului a fost diagnosticat cu COVID-19, iar acum se afla internat la Iași.

  Răspunde
 • 24 martie 2020 la 10:55
  Permalink

  Pacat ca informatia e incompleta. Locuiesc in blocul despre care ati scris. Dezinfectarea s-a facut pentru ca este un caz CONFIRMAT de Covid 19 – un vecin de-al nostru. DSP-ul nu a raspuns solicitarii noastre, a locatarilor, deci a trebuit sa cautam noi singurei o firma autorizata de DSP sa poate face dezinfectarea contra cost. Totul s-a facut in limite legale pentru ca ne-am implicat asta inseama spiritul civic. Din pacate unii stiu doar sa se planga DE MIROS, sa nu faca nimic si sa puna bete in roate tuturor celor carora le pasa.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *