Un sucevean acuzat de delapidarea unei sume de peste 330.000 de lei la două firme, a fost reținut ieri după percheziții la domiciliul acestuia

La 23.06.2021, lucrătorii de politie din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus in executare 3 mandate de percheziție într-un dosar  penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în care se efectuează cercetări   sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “înșelăciune” și „delapidare” de către Florin Grădinariu în vârstă de 32 ani constând în aceea că în perioada 2017 – 2019, în calitate de reprezentant al două unități economice, a indus în eroare 3 firme prin emiterea unor instrumente de plată bancare, având reprezentarea asupra lipsei de disponibil din cont, în scopul achitării aparente a unor achiziții de produse, cauzând un prejudiciu total în valoare de cca. 332.000 lei.

De asemenea, în perioada lunii ianuarie 2019, și-a însușit în interes personal suma de 113000 lei din contul societății pe care o administrează.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză au fost identificate și ridicate înscrisuri și documente cu valoare probatorie.

După audierea suspectului, s-a luat măsura reținerii acestuia pe o durată de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul S.I.C.E. – Biroul de Investigare a Criminalităţii din Mediul de Afaceri – sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava – pentru probarea întregii activități infracționale.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *