Un tâlhar violator din Dolhasca, prins și încarcerat după patru luni, pe baza probelor ADN

Un individ care a violat la începutul lunii septembrie a anului 2020  o femeie din Dolhasca pe care a și tâlhărit-o, a fost în sfârșit prins și încarcerat, la aproape patru luni de la producerea faptei, pe baza probelor ADN.  

IPJ a anunțat că în cauză au fost continuate cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de „viol” și „tâlhărie calificată” imediat după ce fapta a fost reclamată, fiind dispusă și efectuată o expertiză genetică judiciară.

Conform raportului de expertiză criminalistică din 15.01.2021 a IGPR, Institutul Național de Criminalistică, primit la data de 27.01.2021 s-a stabilit faptul că profilul genetic ridicat de la fața locului este identic cu profilul genetic aparținând unui anume  Ilinca Ionuț.

În cauză a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de suspect, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului Ilinca Ionuț la data de 29.01.2021, ulterior fiind solicitat prin unitatea de parchet sub coordonarea procurorului de caz către Judecătoria Fălticeni, luarea măsurii preventive  a arestului preventiv.

Prin încheierea din data de 29.01.2021 a Judecătoriei Fălticeni instanța de judecată a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, fiind emis mandatul de arestare preventivă Nr. 1/UP din aceiași dată pe o perioadă de 30 de zile față de inculpatul Ilinca Ionuț pentru săvârșirea infracțiunilor de „viol” și „tâlhărie calificată”.

Inculpatul a fost depus în arestul IPJ Suceava.

La 03.09.2020, ora 08.24, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată prin 112 de către o tânără din localitate, cu privire la faptul că în cursul nopții mama sa a fost violată de către o persoană necunoscută.

La sosirea polițiștilor, victima, o femeie  de 39 ani,  se afla în stare vădită de dezorientare, aceasta acuzând dureri în zona capului și a părții dorsale, spunând că în cursul nopții o persoană necunoscută a intrat în incinta locuinței sale, a agresat-o, iar ulterior a violat-o.

Ea a mai declarat faptul că nu cunoaște semnalmente ale persoanei în cauză întrucât nu a putut-o observa deoarece era întuneric afară, ea ieșind din curtea locuinței, unde a fost bruscată, ulterior fiind dusă de către individ în interiorul casei unde a fost violată,

Femeia a reținut că  agresorul ar avea accent țigănesc. 

Femeia agresată locuiește într-o casă amplasată în orașul Dolhasca, împreună cu 4 copii minori și soțul ei. Acesta din urmă este cioban, iar în noaptea de 02/03.09.2020 a dormit la stâna pe care o deține pe raza localității de domiciliu.

În noaptea de 02/03.09.2020, în jurul orei 02.30 – 03.00, un bărbat necunoscut a pătruns fără drept în locuința victimei pe ușa neasigurată și prin amenințări cu acte de violență a constrâns-o pe femeie să întrețină un raport sexual normal. La plecarea din locuință, agresorul a deposedat victima de telefonul mobil pe care-l avea asupra sa.

Cu ocazia cercetării la fața locului au fost identificate fragmente de urme papilare și urme biologice, care au fost exploatate în conformitate cu prevederile legale.

Victima a fost examinată medico-legal și s-au recoltat 2 probe ADN care au dus în cele din urmă la identificarea și prinderea autorului faptei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *