Un tânăr beat, fără permis, a abandonat mașina și a purtat polițiștii în fugă pe drum și prin lunca râului Moldova, la Fundu Moldovei. A fost încătușat și imobilizat de polițiști, procurorul de serviciu opinând că nu se impun măsuri preventive

Duminică noapte, 12.01.2020, puțin trecut de miezul nopții, în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal de oprire cu semnalele acustice și luminoase montate pe autospeciala din dotare, conducătorului unui autoturism marca Suzuki care se deplasa pe D.J 175, pe raza satului Colacu, din comuna Fundu Moldovei.

Conducătorul auto s-a conformat, a coborât din autoturism dar a încercat să se sustragă controlului părăsind locul unde a fost oprit. Șoferul a luat-o la fugă, pe D.J 175, din direcția Breaza spre comuna Fundu Moldovei, ulterior în aceeași direcție pe malul drept al râului Moldova, acesta fiind somat verbal de mai multe ori.

După aproximativ 200 de metri conducătorul auto a fost imobilizat și încătușat, stabilindu-se că este un tânăr de 22 ani din comuna Fundu Moldovei care nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au luat legătura telefonic cu procurorul de serviciu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc care a opinat că în cauză nu se impune nici o măsură preventivă.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *