Evenimente

Un tânăr de 22 de ani din Dolhești, bolnav psihic, a murit în somn. Medicul de familie a refuzat eliberarea certificatului de deces. Familia a anunțat Poliția. Se va face autopsia

Legislația în domeniul judiciar poate să producă, în unele situații, amplificări ale suferinței deja instalate în familii în care s-a produs o tragedie. Dar pentru că ”unde-i lege, nu-i tocmeală”, se întâmplă și câte o situație de genul celei petrecute ieri la Valea Bourei, în comuna Dolhești.

Ieri dimineață, înainte de ora 11.00, Secția de Poliție Rurală 12 Preutești a fost sesizată telefonic de către un bărbat din satul Valea Bourei comuna Dolhești, despre faptul că  verișorul său, un tânăr de 22 ani, din aceeași localitate, a decedat în aceeași zi la domiciliul său și medicul din comună nu-i eliberează certificatul constatator ale decesului.

Cadavrul tânărului a fost găsit într-o cameră a locuinței, întins pe pat. S-a  constatat că acesta locuia împreună cu mama sa de 50 ani, era bolnav de mic copil având gradul de handicap accentuat, suferind de epilepsie și retard mental.

Din verificări s-a stabilit faptul că el obișnuia să se trezească  dimineața mai târziu, motiv pentru care mama s-a dus să-l trezească în jurul orei 11.00 pentru a-l chema să mănânce. Întrucât nu i-a răspuns când l-a strigat, a mers lângă patul lui, iar când l-a dezvelit a constatat că este mort.

După constatarea decesului, familia a luat legătura cu medicul de familie pentru a-i elibera certificatul constatator al decesului, dar medicul nu le-a dat acest document arătând că nu cunoaște cauza decesului.

Din cercetările efectuate și examinarea criminalistică a corpului neînsuflețit nu au fost descoperite urme de violență și nu rezultă că în cauză este vorba despre comiterea unei fapte penale.

Cadavrul  a fost ridicat și depus la morga Spitalului Municipal Fălticeni, urmând a fi efectuată necropsia cadavrului de către medici legiști din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava, în vederea stabilirii cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *