UN TÂNĂR DIN BILCA S-A CIOCNIT CU BICICLETA CHIAR DE MAȘINA ȘOFERULUI CARE A OPRIT SĂ-L ATENȚIONEZE SĂ NU CIRCULE FĂRĂ MÂINILE PE GHIDON

Vineri, 13.07.2018, în jurul orei 12.10, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Rădăuți din comuna Bilca, un localnic de 39 de ani, a efectuat manevra de depășire a doi bicicliști care circulau regulamentar pe partea dreaptă a părții carosabile și a unuia care circula neregulamentar pe partea stângă, fără a avea mâinile pe ghidon, după care, a frânat și a oprit autoturismul pe sensul opus de mers pentru a-i atrage atenția tânărului să circule în mod regulamentar cu bicicleta pe drumul public.
Astfel, biciclistul de 17 ani din localitate a fost surprins de oprirea bruscă a autoturismului și nu a putut evita impactul cu acesta.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Până la sosirea polițiștilor, bărbatul de 39 de ani a modificat locul accidentului, în sensul că a schimbat poziția autoturismului de pe sensul opus de mers, unde a avut loc impactul, pe sensul regulamentar de mers.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, vinovați de producerea evenimentului se fac ambii participanți la trafic, conducătorul auto de 39 de ani pentru că a frânat și oprit autoturismul fără motiv întemeiat, iar minorul de 17 ani pentru faptul că, se deplasa pe bicicletă pe drumul public în mod neregulamentar, circulând pe sensul opus de mers și fără a avea ambele mâini pe ghidon.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de “vătămare corporală din culpă” și “modificarea locului accidentului de circulație fără acordul echipei operative”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *