Un traficant de țigări din Hunedoara, prins cu 2000 de pachete de Marble și Marvel în portbagaj, la Iacobeni

S-au înmulțit cazurile de depistare a transporturilor de țigări de contrabandă dinspre județul Suceava către alte destinații din țară sau din spațiul european.

Ultimul exemplu este  de astă noapte, când pe la ora 23.40, polițiștii din Vatra Dornei, au identificat și oprit în trafic, pe DN 17, în comuna Iacobeni, un autoturism Renault Scenic, condus de J.M., de 37 ani, din comuna Ilia, județul Hunedoara, constatându-se că în interiorul autovehiculului se afla o cantitate importantă de țigări de contrabandă.

S-a procedat la examinarea interiorului autoturismului, ocazie cu care în portbagajul automobilului au fost găsite 2.000 de pachete de țigări Marble și Marvel de proveniență ucraineană.

Țigările de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 22.000  lei, au fost ridicate și introduse în camera de corpuri delicte a Poliției mun. Vatra Dornei, iar autoturismul în cauză a fost indisponibilizat în curtea Poliției mun. Vatra Dornei.

S-a dispus reținerea conducătorului J.M. pentru 21 ore, urmând ca azi acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru luarea unei măsuri preventive.

În cauză s-a întocmit  dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

Întrebarea principală este: cum intră țigările în țară, în cantități atât de mari, nedetectate de vameși sau polițiști de frontieră, de vreme ce la controale de rutină, în interiorul țării sunt aproape zilnic anunțate capturi de acest gen? Să fim rezonabili, 2000 de pachete de țigări nu pot fi dosite la vamă printre fuste ori rochii de mireasă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *