Un ucrainean condamnat în România pentru că a șofat în stare de ebrietate, prins la graniță pe când dorea să intre în țară la volanul unui TIR. A fost încătușat și trimis în arest

Un ucrainean care era condamnat pe teritoriul statului român la închisoare și-a forțat norocul astă noapte, trecând prin punctul de trecere al frontierei Siret. Și nu oricum, ci la volanul unui TIR. El fusese condamnat de instanțele române la închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Ucraineanul a pierdut din vedere dosarul penal de dincoace de graniță precum și faptul că la intrarea în Uniunea Europeană, polițiștii de frontieră verifică pe calculator tot trecutul fiecărui cetățean aflat în baza de date, dintr-o singură apăsare pe tastă.

Iată neșansa cetățeanului ucrainean care, în loc să ajungă la destinație cu TIR-ul pe care îl conducea, a intrat la ”zdup”, pentru că a șofat în trecut  fiind beat la volan pe șoselele din România, a fost prins și judecat, fiind ulterior condamnat.

Comunicatul de presă transmis de Poliția de Frontieră arată că:

”Azi dimineață, în jurul orei 00.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, conducând un automarfar cu remorcă,  cetăţeanul ucrainean O. V., în vârstă de 37 de ani.

Cu ocazia formalităților de frontieră, colegii noștri au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile române. Pe numele acestuia a fost emis, de către Judecătoria Rădăuți, în luna decembrie 2018, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava  în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *