Un ucrainean de 64 de ani a vrut să intre în România pe la Siret conducând un microbuz cu remorcă, cu un permis fals

Ieri, 7 iunie a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 64 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, care tracta o remorcă, ambele înmatriculate în Ucraina.

În cadrul verificărilor, la solicitarea polițiștilor de frontieră,  bărbatul a prezentat şi un permis de conducere, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu este valabil pentru a conduce ansamblul rutier sus-menţionat.

Ulterior, persoana în cauză a prezentat poliţiştilor un permis de conducere pentru categoriile B, C şi E, emis de autorităţile ucrainene

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, colegii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

Astfel, polițiștii de frontieră au constatat faptul că documentul din urmă prezentat este fals, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals, conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *