Warning: getimagesize(/home/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2021/07/oaie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Un urs a omorât două oi, pe islaz la Lungeni – Broșteni, în această dimineață

Un urs a dat iama într-o turmă de oi și a ucis două, la Broșteni, în localitatea Lungeni.

Printr-un apel la 112, primit în această dimineață, în jurul orei 10, s-a anunțat că un urs a omorât doua oi în loc. Lungeni (Broșteni). La intervenție se deplasează un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Broșteni.

Apelantul, chiar bărbatul a cărui turmă a fost atacată, susține că ar fi același urs care a fost prins într-un laț săptămâna trecută.

Apelantul avea 17 oi pe un islaz comunal și a constatat că mai are doar 15. Una a fost omorâtă, sfârtecată și, ce a mai rămas din ea, a fost abandonată pe islaz, iar alta a fost luată de urs în pădure.

Bărbatul a declarat că a văzut umbra ursului la marginea pădurii.

Ursul nu a mai fost găsit la fața locului, iar jandarmii au rămas în zonă pentru monitorizare.

În acest context, jandarmii transmit, din nou, recomandări la întâlnirea cu ursul:

  • Reguli minime de respectat în situația în care vă întâlniți cu ursul
  • Prezența urșilor este semnalată din ce în ce mai des atât în zonele montane ale județului, cât și în apropierea gospodăriilor. În acest sens, în cazul în care vă întâlniți cu ursul, vă adresăm următoarele recomandări:
  • Să nu îl hrăniți sau să vă apropiați de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. Țineți cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă și dumneavoastră veți face la fel;
  • Faceți-vă semnalată prezența vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere și să vă poată evita. Atenție, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranță îl va atrage și de la 10 kilometri!
  • În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercați să păreți cât mai mari, prin ridicarea brațelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiți! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa și atunci va ataca.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.