Mopan Suceava
Actualitate

Un urs face prăpăd prin gospodăriile din Pojorâta. Până când autoritățile vor stabili dacă acesta trebuie împușcat ori mutat, polițiștii și jandarmii vor patrula, protejând sătenii de animal

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat în ședința de astăzi apelul venit din partea Primăriei comunei Pojorâta, care a informat autoritățile județe despre faptul că un urs a coborât în sat și a făcut ravagii prin mai multe gospodări ale localnicilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituția Prefectului, luând în considerare adresa Primăriei Pojorâta prin care se aduce la cunoștință că în seara zilei de 11 mai 2021, în jurul orei 23, de pe versantul numit ”Muncel” din comuna Pojorâta a coborât în sat un urs care a intrat în gospodăriile unor familii din localitate, prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeşu, a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava, având pe ordinea de zi analizarea și luarea de măsuri pentru evitarea producerii unei situații de urgență vizavi de evenimentul sesizat de Primăria comunei Pojorâta.

S-a ținut cont de faptul că prezența ursului în intravilanul localității, poate duce la producerea de noi pagube  pe lângă cele deja existente, dar și la punerea în pericol a vieții cetățenilor.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a adoptat Hotărârea nr.121 din data de 13.05.2021 prin care s-a dispus realizarea demersului procedural pentru relocarea/recoltarea ursului care a provocat pagube și care ar fi putut pune în pericol viața cetățenilor din zona comunei Pojorâta.

S-a stabilit, până când vor veni de la Ministerul Mediului toate aprobările necesare pentru relocare (mutare) ori recoltare (împușcare) a ursului de la Pojorâta  realizarea unei monitorizări prin patrulare în zona de risc, cu efective formate din jandarmi, polițiști și ai gestionarului fondului de vânătoare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *