Un vicovean a împrumutat maşina unui minor să o conducă. Când au văzut poliţia, au mers cu spatele 50 de metri şi au făcut schimb de locuri

La 15.04.2019, ora 12.35, polițiști din cadrul Secției Poliție Rurală 3 Marginea au efectuat semnal regulementar de oprire unui autoturism care circula pe DC „Pomohăceni”, de pe raza comunei Marginea, al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a inițiat manevra de mers înapoi pe o distanță de aproximativ 50 metri, timp în care s-a procedat la urmărirea acestuia, astfel observându-se momentul în care conducătorul auto și-a schimbat locul cu cel al pasagerului.

Procedându-se la legitimarea persoanelor din interior, s-a stabilit că la volan se afla un tânăr de 21 ani, din orașul Vicovu de Sus, iar pe locul pasagerului se afla un localnic de 16 ani, tânărul de 21 de ani declarând  faptul că,  în data de 15.04.2019, în jurul orei 12.20, i-a încredinţat autoturismul minorului  pentru a-l conduce pe DC „Pomohăceni” de pe raza comunei Marginea, deşi cunoştea că acesta nu posedă permis de conducere.

În continuare au fost efectuate verificări în bazele de date, rezultând că minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză urmează a se efectua cercetări față de minor cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și față de tânărul de 21 de ani cu privire la săvârșirea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *