Un vicovean de 17 ani, băut bine, a furat mașina unui localnic și a pornit la plimbare, în noapte, cu prietenii

În ajunul Crăciunului,  24.12.2019, la ora 01.16, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată de un localnic de 19 ani, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul din fața unui bar din localitate.

În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul a fost identificat pe strada Calea Cernăuți din localitate, lângă acesta fiind trei tineri, care, la vederea echipajului de poliție, au fugit în direcții diferite, motiv pentru care, au fost urmăriți și prinși de polițiști.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, un minor de 17 ani din localitate, a sustras și condus autoturismul victimei.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *