Mopan Suceava
Actualitate

Un voitinean de 17 ani, a omorât o femeie din Vicovu de Jos, a rănit un bătrân de 88 de ani, lovindu-i cu mercedes-ul pe care în conducea fără permis pe drumul de la Crivețe

Un minor de 17 ani din comuna Voitinel a produs ieri după amiază un cumplit accident de circulație pe un drum care face legătura între Voitinel și Vicovu de Jos. O femeie a murit și un bătrân de 88 de ani a fost la un pas de moarte după ce mașina condusă de acel minor i-a lovit în plin.

 

Potrivit IPJ Suceava, în ziua de 30.09.2019, ora 15.00, Beniamin Beghean, de 17 ani, din comuna Voitinel, conducea autoturismul marca Mercedes-Benz pe drumul de exploatație agricolă „Crivețe”, în afara localității Vicovu de Jos, având direcția de deplasare dinspre Voitinel către Vicovu de Jos. Pe același sens de mers, în fața autoturismului, se deplasau în calitate de pietoni Elena Manole de 51 ani și Gheorghe Mutescu, de 88 ani, din comuna Vicovu de Jos.

 La un moment dat, pentru că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns în șanțul din partea dreaptă a carosabilului, a revenit pe carosabil unde i-a acroșat pe cei doi pietoni și după aceea a intrat din nou în șanț, unde mașina s-a răsturnat.

 În urma impactului, au rezultat moartea Elenei Manole, declarată decedată de către echipajul medical la ora 15.24 și vătămarea corporală a lui Gheorghe Mutescu, care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-a stabilit următorul diagnostic: „contuzie umăr drept, contuzie dorso-lombară, contuzie genunchi stâng, TCC și plagă arcadă sprânceana stângă”. Ulterior acesta a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a preluat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei întrucât datorită leziunilor suferite nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.

După ce a produs tragedia, conducătorul automobilului a abandonat atât pe cei răniți cât și mașina cu care a făcut accidentul și a părăsit locul accidentului fiind identificat ulterior la domiciliu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și întrucât prezenta leziuni s-a solicitat un echipaj de ambulanță care l-a preluat și transportat la Spitalul municipal Rădăuți unde i s-a stabilit diagnosticul: „plagă antebraț stâng, TCC, contuzie umăr bilateral”. Ulterior a fost și el transferat la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a preluat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cel în cauză nu posedă permis de conducere.

Prin ordonanța din data de 01.10.2019 s-a dispus reținerea suspectului Beghean Beniamin, pentru 24 de ore, începând din data de 01.10.2019, ora 01.30 până la 02.10.2019, ora 01.30. În data de 01.10.2019 susnumitul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Pe numele său s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *