Unde sunt amplasate cele 63 adăposturi antiariene în județ. Astfel de spații există doar în Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Siret și Gura Humorului. Foto: Digi24

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat lista adăposturilor

de protecție civilă din întreaga țară. Publicarea s-a făcut după ce ziarul online FANATIK a făcut o solicitare în acest sens încă din luna octombrie a anului 2021.

Interesul publicului pentru astfel de informații poate fi justificat în condițiile în care, în zona României, starea de tensiune internațională se amplifică de la o zi la alta.

În răsunsul dat publicației FANATIK de reprezentanții IGSU se arată că ” În conformitate cu Legea 481/2014 deținătorii și utilizatorii adăposturilor publice de protecție civilă sunt obligați să îndeplinească normele și măsurile stabilite pentru menținerea adăposturilor și a instalațiilor utilitare ale acestora în stare de funcționare, astfel, în acest sens, adăposturile se inspectează periodic de către personalul de specialitate al serviciilor de urgență profesioniste”.

Cei care doresc să afle unde se află cel mai apropiat adăpost antiaerian de locuința proprie pot consulta tabelul care însoțește articolul, unde este prezentată lista adăposturilor civile din județul Suceava. Foarte probabil că mulți suceveni nu știu că locuiesc într-un bloc în care asemenea adăposturi există și ar trebui să fie funcționale oricând. Numărul total al acestora în județul Suceava este de 63. Precum se vede, cele mai multe se află în municipiul reședință de județ – 48. În orașul Siret sunt 6 adăposturi, în Fălticeni – 4, În Gura Humorului – 3 și în Rădăuți – 2. Municipiile Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei nu au niciun adăpost de protecție civilă la fel și celelalte oraș și commune din județ.

Întreaga listă a adăposturilor civile din țară poate fi consultată AICI

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.