Uniformele sunt frumoase doar incadrate in peisaj social

Comisar șef Ionuț Epureanu, IPJ Suceava

”Uniformele sunt frumoase doar incadrate in peisaj social”. E sloganul sub care am ales sa ne aliniem in linia întâi in ultima perioadă.
Măsuri preventive, restricții de deplasare, masuri utile pentru tot ceea ce inseamna impiedicarea extinderii infectarilor cu Covid19 au expus unele categorii vulnerabile unor noi provocări. Încercăm, alături de parteneri institutionali, de oameni cu suflet si atitudine pozitivă sa intervenim, sa ajutam, sa promovam spiritul civic si sa ținem in viata speranța că TOTUL VA FI BINE.
Cu Ioana Ciuhan, cu Vasi, cu Institutul Social Bucovina si tinerii care graviteaza in jurul acestor oameni extraordinari am fost la Paltinoasa, in cătunul Tampoceni și am distribuit peste 100 de pachete cu alimente de bază și produse de igienă. Peste 100 de adulți și 300 de copii au acum ceva în plus și sunt puțin mai fericiți…nu neapărat pentru alimentele primite, ci pentru faptul ca au aflat că nu sunt singuri.
Viața și ciclul ei îți oferă si momente inedite in aceasta perioadă. In plină activitate de distribuire a pachetelor către familiile defavorizate, șeful Postului de Poliție Paltinoasa, după ce îi convinge cu tact pe săteni să stea in curtea proprie și să se manifeste civilizat, încearcă să ne roage ceva: ,,…v-a ramas vreun pachet in plus? Sunt aici doua familii…știți…anul trecut am instrumentat doua dosare penale in care bărbații au fost trimiși in judecată și acum sunt in penitenciar. Copiii nu au nicio vină. Ma simt oarecum obligat..știți…doar dacă se poate..”.
Sunt cuvintele unui agent de poliție, șef de post intr-o comunitate pe care o știe ca pe propria familie. Ii știe pe toți cu bune și cu rele. Ii știe pe copii, le știe tuturor situația școlară, ii încurajează dar are si propriile dezamăgiri cu privire la evoluția comunității pe care o deservește.
Deschidem aici provocari pentru discuții și acțiuni pe care le vom desfășura și in viitor sub semnul egalității si nondiscriminarii sociale.
Până atunci…să nu pierdem esența momentului …Mulțumim Ioana Ciuhan și Institutul Social Bucovina în numele comunității din Tampoceni dar si pentru faptul ca ați dat culoare, nuanță și valoare uniformei de polițist.

Please follow and like us:

2 comentarii la „Uniformele sunt frumoase doar incadrate in peisaj social

 • 10 mai 2020 la 16:46
  Permalink

  …să ne ALINIEM în LINIA întâi? Să aibă dreptate cine spune că polițistul are prea puțină școală pentru câtă răspundere și cât salar i se dă?

  Răspunde
 • 11 mai 2020 la 20:34
  Permalink

  Șefă Danalache l a verificat pe taică-său, că vinde miere contrafăcuta și face evaziune fiscală!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *