Unirea Bucovinei cu România, program al manifestărilor organizate de Primăria Suceava, în preajma datei de 28 noiembrie

Primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, a prezentat azi o listă a activităților pe care orașul Suceava le-a pregătit pentru a sărbători Ziua Bucovinei, împlinirea a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România. Pe data de 26 noiembrie se va dezveli o placă memorială pe peretele clădirii unde funcționează Primăria. În aceeași zi și în aceeași clădire va fi convocată o ședință festivă a consiliului local municipal, prilejuită de comemorarea evenimentului.
În data de 27 noiembrie a.c. va fi dezvelită o placă aniversară pe clădirea de pe strada Gheorghe Doja, acum sediul unei firme cu activitate în domeniul farmaceutic, care acum un secol găzduia cazarma grănicerilor de la granița româno – austro-ungară.
În ziua de 28 noiembrie, municipalitatea suceveană a ales să includă în programul manifestărilor dedicate unirii Bucovinei cu România, două evenimente diferite. În cartierul Burdujeni va fi inaugurată Piața agro-alimentară, după lucrările de modernizare care s-au realizat pe parcursul acestui an iar pe deal, lângă Cetatea de Scaun, se va redezveli Statuia lui Ștefan cel Mare, restaurată, cu spațiul din jur de asemenea reamenajat. Cu acest prilej vor fi oferite 28 de distincții ”Cetățenii Centenarului” unor suceveni care sunt pe cale să fie selectați, unii dintre aceștia post – mortem. Va fi și un foc de artificii tricolor, la ora 11.00 a zilei de 28 noiembrie 2018 și vor fi distribuite sucevenilor  2000 de calendare tipărite cu fotografii și scurte note biografice ale personalităților care au înfăptuit unirea Bucovinei cu România, acum 100 de ani.
În zona centrală a municipiului, cu ocazia lansării luminilor de iarnă, sucevenii interesați vor putea să se așeze la coadă pentru o porție de cârnați cu fasole.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *