Mopan Suceava
AdministratieEducatie

Unitățile de învățământ special din județul Suceava, pregătite de începerea anului școlar, cu 100% autorizații sanitare de funcționare

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că unitățile școlare de învățământ special din județul Suceava, finanțate de Consiliul Județean sunt pregătite de începerea anului școlar, cu 100% autorizații sanitare de funcționare.

”În baza raportărilor din teren, primite la sfârșitul lunii trecute, am făcut o analiză a modului în care unitățile de învățământ special din județul Suceava sunt pregătite pentru începerea anului școlar, iar în ultimele zile am făcut mai multe controale inopinate la unități din teritoriu.

Am pus accent pe asigurarea condițiilor igienico-sanitare, siguranța școlară, aprovizionarea cu materiale de igienă și curățenie, pregătirea pentru sezonul rece. Au fost igienizate spațiile școlare și realizate dezinfecții și dezinsecții la săli de clasă, laboratoare, cantine, săli de sport, cămine-internat, ateliere etc.

La toate unitățile școlare există apa curentă și grupuri sanitare în clădirile destinate învățământului, ceea ce a permis a fi îndeplinite toate condițiile pentru ca toate unitățile de învățământ special din județ, finanțate de Consiliul Județean Suceava, să dețină autorizații sanitare de funcționare.

Pentru Consiliul Județean Suceava, investițiile în învățământ constituie o prioritate, asigurând constant și consistent finanțări din bugetul propriu precum și prin promovarea unor proiecte cu finanțare europeană și, așa cum s-a spus cu referire la asistența socială și sănătate, poate fi o provocare pentru managementul și personalul de aici de a „ține pasul” cu eforturile noastre.”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *