Unui hoț din Dorna Candrenilor nu i-a ieșit socoteala cu furtul dintr-o casă, dar a furat o autoutilitară cu care a trecut munții, până la Prundu Bârgăului

Joi dimineață, pe la  orele 07.25, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată că a fost furată o autoutilitară marca Mercedes Benz Sprinter, din curtea service-ului unde lucrează.

Autoutilitara  fusese parcată în seara zilei de 29.07.2020 de către proprietar în curtea unui service auto de pe strada Roșu, pentru repararea unor defecțiuni la sistemul de frânare.

În dimineața zilei de 30.07.2020, în jurul orelor 05.30, un mecanic de la respectivul  atelier a constatat lipsa din curte a autoutilitarei.

Persoana vătămată a declarat faptul că a parcat autoutilitara în seara zilei de 29.07.2020 în curtea service-ului, a lăsat cheile în contact, iar în autoutilitară avea mai multe unelte printre care și  două motofierăstraie, valoarea totală a prejudiciului fiind estimat la 20.000 de lei.

În baza informațiilor obținute, lucrătorii Poliției municipiului Vatra Dornei au efectuat verificări extinse pe raza de competență și pe raza județului Bistrița Năsăud, reușind să identifice pe autorul infracțiunii, Andrei Candrea  din comuna Dorna Candrenilor.

În dimineața zilei de 30.07.2020 în jurul orelor 03.00, el s-a deplasat la locuința unei femei din localitate dar a fost suprins  pe când cotrobăia prin casă. Fiind depistat, autorul a părăsit locuința fără a sustrage bunuri, înscrisuri sau valori.

După comiterea faptei, în jurul orelor 04.00, Andrei Candrea s-a deplasat pe strada Roșu, la service-ul auto unde a intrat în curtea societății, găsind autoutilitara Mercedes Sprinter, neasigurată și cu cheile în contact.

A sustras mașina și a condus-o fără a deține permis de conducere, pe traseul strada Roșu – strada Colăcelu, într-o zonă izolată, unde a rămas până în jurul orelor 06.00.

În dimineața zilei de 30.07.2020, și-a reluat cursa prin satul Ciosa și ulterior prin comuna Prundu Bârgăului, județul Bistrița Năsăud, după care, în jurul orelor 13.45, a revenit în comuna Tiha Bârgăului, sat Piatra Fântânele, unde a fost identificat de lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Vatra Dornei.

 

Pentru că suspectul nu deține permis de conducere, față de acesta se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *