”Urâtul de SARS-CoV-2”, concurs de desene lansat de Muzeul Național al Bucovinei. Cum învățăm prin joc să ne ferim de urâtul virus nevăzut

Într-o lume în care zilnic ne izbesc informații despre pandemie, viruși, statistici, iar viața a trecut pe modul on-line, specialiștii Muzeului Național al Bucovinei s-au gândit să transforme această realitate apăsătoare într-o idee de proiect educațional, pornind de la informare și educare, ajungând la creativitate, relaxare, joacă până la urmă.

Astfel copiii din clasele I-VIII sunt provocați să-l deseneze pe URÂTUL DE SARS-CoV-2. Ideea are la bază măiestria caricaturistului, portretistului, graficianului, pictorului, muzeografului Ovidiu Ambrozie BOA.

Copiii sunt invitați să realizeze lucrările tip desen artistic, ilustrație sau caricatură, alb-negru sau color, sau chiar folosind calculatorul, apoi să le trimită, prin e-mail, la muzeu.

În desene, elevii vor reda ce știu despre acest virus, cum să ne ferim de el, ce măsuri să luăm pentru ca acesta să fugă de noi și, mai ales, cât de urât este chipul lui!

Muzeul Național al Bucovinei va oferi și premii pe categorii de vârstă, cataloage virtuale cu desenele premiate, diplome.

Felicitări pentru ideea de a transforma urâtul în frumos, așa cum spunea și marele Arghezi:  ”Din bube, mucegaiuri și noroi/Iscat-am frumuseți și prețuri noi…”

Iată și regulamentul transmis de organizatori:

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *