Urmărire ca în filme, ieri seară, prin Putna. Polițiștii purtați pe drumuri de un șofer din Vicovu de Jos, fără permis și cu mașină de proveniență dubioasă

Urmărire ca în filme, ieri noapte, pe raza comunei Putna. Polițiștii au urmărit un BMW, a cărui șofer  nu a oprit la semnalele polițiștilor.

La vederea polițiștilor, șoferul a mărit viteza, iar la trecerea de cale ferată din capătul comunei Putna, a virat spre Gura Putnei, a mai mers cale de vreo 4 km, după care, pe un teren arabil, s-a înfundat și s-a oprit.

Din autoturism au coborât două persoane, care au luat-o la sănătoasa. Persoana care a coborât de pe locul pasagerului, în cele din urmă a fost prinsă și identificată ca fiind un tânăr din Vicovu de Jos.

Acesta a declarat polițiștilor că mașina a fost condusă de un tânăr, fără permis, din aceeași localitate.

Astfel, conform datelor polițiștilor, în seara de 28.11.2020, la ora 23.20, lucrătorii de poliție din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, au efectuat semnal de oprire pe DN 2H din localitatea Putna, autoturismului marca BMW, cu număr de înmatriculare provizorii.

Conducătorul auto nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, iar înainte de trecerea de cale ferată de la periferia comunei Putna, a virat brusc la stânga pe un drum comunal, continuându-și deplasarea. S-a procedat la urmărirea autovehiculului pe direcția DN 2 H Putna – DC Putna pe o distanță de aproximativ 4 km. La un moment dat, autoturismul în cauză a virat la stânga de pe drumul comunal de pe raza comunei Putna, pe un teren arabil și, din cauza stării solului, s-a împotmolit. Din autoturism au coborât două persoane de sex masculin care au început să fugă în direcții diferite. S-a procedat la urmărirea pedestră a celor două persoane, iar persoana care s-a coborât de pe partea dreaptă, în calitate de pasager, a fost imobilizată și identificată ca fiind un tânăr din comuna Vicovu de Jos.

Din declarația acestuia a reieșit faptul că la volanul autoturismului s-a aflat V.M., un consătean al acestuia.

Verificând seria de șasiu a autoturismului în cauză, în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că seria de sașiu nu a fost găsită.

În urma interogării bazei informatizate de date a situației șoferului, a rezultat faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *