Urmărire în miez de noapte după un șofer băut, schimb de identitate între frați, aventura auto a unor tineri din Voitinel și Bilca, curmată de polițiști pe DN2E, la Horodnic

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pe la ora 01.45, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control autoturismul Audi A6 care se deplasa pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, având direcția de deplasare dinspre comuna Voitinel spre comuna Marginea. Conducătorul auto a declarat că nu are asupra sa documentele personale și documentele autoturismului, dar a precizat faptul că se numește  Toader R., de 23 ani, domiciliat în comuna Voitinel.

În acest timp, în apropierea autoturismului oprit anterior, s-a efectuat semnal regulamentar de oprire pentru un alt autoturism, marca Mitsubishi Grandis care circula în aceeași direcție.

La vederea polițiștilor, conducătorul auto de pe Mitsubishi a oprit autoturismul pe marginea părții carosabile, a coborât și a fugit înspre drumul comunal „Hardic”.

Polițiștii s-au luat pe urmele lui iar după o alergare de aproximativ 700 de metri, l-au prins și imobilizat.  S-a stabilit faptul că  acesta se numește Petru C., din comuna Bilca. Întrucât emana halenă alcoolică, Petru C.a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional la OUG 195/2002, iar ca măsură complementară s-a procedat la reținerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 zile.

În calitate de pasager al autoturismului condus de către acesta a fost identificat Sebastian B. și o altă persoană care a refuzat insistent să se legitimeze.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la datele furnizate de către conducătorul autoturismului marca Audi A6 oprit anterior, care a declarat verbal că se numește Toader R., precum și la refuzul de legitimare al pasagerului autoturismului marca Mitsubishi Grandis oprit ulterior, s-a procedat la interogarea bazelor de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-au stabilit următoarele:

Conducătorul auto al autoturismului marca Audi A6 a fost identificat ca fiind  David R., de 20 ani, din comuna Voitinel, iar pasagerul autoturismului Mitsubishi Grandis a fost identificat în persoana lui Toader R. de 23 de ani.

Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit că David R., conducătorul auto al autoturismului Audi A6, nu posedă permis.  David R. s-a prezentat sub identitatea fratelui său,  Toader R., persoană care posedă permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „falsul privind identitatea”.

De asemenea, persoanele identificate au fost sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu au avut asupra sa și nu au putut prezenta pentru control o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă motivul deplasării după ora 22.00.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *