Urmărirea unei mașini fără plăcuțe de înmatriculare la Slobozia – Grănicești, terminată cu scandal, focuri de armă și pietre aruncate spre polițiști

În noaptea de 11/12.10.2020, în jurul orei 01:45 o patrulă de poliție  care se afla în satul Slobozia al comunei  Grănicești, în apropierea magazinului I.F.Onofrei Gheorghe au observat că din direcția Gara CFR Milișăuți spre magazinul menționat, circulă un autoturism marca Audi A 4 cu număr de înmatriculare de Marea Britanie fără plăcuțe de înmatriculare.

Polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire, conducătorul autoturismului a oprit în dreptul unei locuințe a coborât  și a fugit în curte, nu înainte de a bloca autoturismul.

În timp ce efectuau verificările privind identificarea conducătorului auto, din curte a ieșit fiul proprietarului mașinii, care a declarat că nu cunoaște a cui este autoturismul din fața porții locuinței sale și nu a văzut-o pe persoana care a intrat în curtea lui.

În acest timp, dinspre magazinul lui Onofrei Gheorghe un grup de tineri au început să strige înspre agenții de poliție, adresându-le  expresii jignitoare.

În momentul în care agenții de poliție au ajuns la poarta lui Onofrei Gheorghe, fiul acestuia, Onofrei Bogdan – George, de 21 ani, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a început să devină agresiv verbal față de agenții de poliție, amenințându-i cu acte de violență, a proferat injurii fiecăruia dintre aceștia întrebându-i de ce au oprit autoturismul respectiv și au efectuat verificări privind identitatea conducătorului auto. Agenții de poliție l-au somat să înceteze scandalul însă acesta a plusat, a luat din curte o piatră pe care a aruncat-o înspre agenții de poliție.

Polițiștii au reușit să se ferească însă piatra aruncată a lovit geamul autospecialei, fisurând parbrizul în partea dreaptă.

În aceste condiții, șeful de post de la Postul de Poliție Comunal Mușenița a folosit armamentul din dotare, executând două focuri de avertisment în plan vertical.

Ulterior s-a procedat la imobilizarea în forță a lui Onofrei Bogdan George.

În urma administrării probatoriului de către echipa operativă constituită la nivelul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, față de suspectul Onofrei Bogdan George s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. 

Poliții au fost totuși generoși, așa că astăzi, individul recalcitrant  va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunerea luării măsurii controlului judiciar împotriva lui Onofrei Bogdan George.      

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *