Urmărit de poliție 25 de km, un motociclist, fără permis, a pierdut controlul şi a intrat într-un şanţ, la Suceviţa

La 09.05.2019, ora 12.45, în timp ce acționa pe DN 17A din comuna Sucevița, la intersecția  cu DC Voievodeasa, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei motociclete fără număr de înmatriculare, însă conducătorul acesteia nu s-a conformat continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea motocicletei cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, pe o distanță de circa 25 km, concomitent cu somarea conducătorului acesteia prin portavoce, ocazie cu care, într-o curbă, conducătorul vehiculului a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a pătruns într-un șanț, fiind blocat și imobilizat de polițiști.

Conducătorul motocicletei a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînregistrat sau neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru faptul că nu a oprit la semnalul polițiștilor, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 725 lei, conform O.U.G. nr.195/2002 republicată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.