Mopan Suceava
ActualitateCultural

Ursu face lucruri bune în județul Suceava. Ce surprize ne așteaptă în luna august?

Ursu nu face numai ravagii prin județul Suceava. Ursu face și mult bine, Emil Ursu, directorul Muzeului Național al Bucovinei (MNB).

Nu face singur, face cu întreaga sa echipă de specialiști, de la toate obiectivele muzeale răsfirate prin județ.

Iar după cum se tot anunță pe paginile de socializare ale muzeelor din administrare, ori pe pagina web a MNB, luna august e una plină ochi de surprize pentru publicul iubitor de relaxare culturală, care a traversat și traversează încă o perioadă dificilă.

Mai întâi, în prima săptămână a lui Guștar, în perioada 6 – 8 august este mare târg mare!

Muzeul Național al Bucovinei face strigare: ”LUME, LUME… HAI LA TÂRG, la Muzeul Satului Bucovinean!

Între 6 și 8 august 2021, pe ulițele satului bucovinean vă așteaptă meșteri cu produse pentru toată lumea, bunătăți pentru toate gusturile, produse de anticariat, muzică, cântec, joc și voie bună!

Și mai mult decât atât, pe parcursul celor trei zile, Chef Cătălin Scărlătescu va răsfăța publicul cu savoarea bunătăţilor autentice românești!”.

Nu trec mai mult de trei zile, exact ca în povești, și directorul Constantin-Emil Ursu iar scoate ce are muzeul mai bun la înaintare, oameni și idei, și, de data aceasta la Cetate, publicul este invitat la vizite de neuitat: ”Vino să trăiești POVEȘTI MEDIEVALE LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI!

Între 13 şi 15 august 2021, te așteaptăm să pășești într-o lume de neuitat, cu cavaleri, domniţe, oșteni, meșteșugari, comedianți, dansuri medievale, teatru, scene de luptă, păsări de pradă, cai, jocuri cu focuri și teatru.

Și aici, în cele trei zile, Chef Cătălin Scărlătescu va răsfăța publicul cu savoarea deliciilor medievale!

Pentru realizarea minunatelor evenimente au pus umăr la umăr, alături de Muzeul Național al Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Primăria Municipiului Suceava.

Organizatorii au precizat că, pentru amintiri frumoase, pentru a avea grijă de noi și a rămâne sănătoși, se vor respecta toate regulile sanitare, atât la Muzeul Satului Bucovinean cât și la Cetatea de Scaun a Sucevei!

 

Pe surse am aflat că, după jumătatea lunii august, se mai pregătesc evenimente, la Cetate, astfel încât vizitele să rămână de neuitat.

 

 

Așa cum spun organizatorii, să rămânem sănătoși, să ne respectăm și să respectăm regulile ca să ne putem bucura de astfel de evenimente.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *