USR se opune ferm pensiilor speciale pentru aleșii locali și are propriul proiect de eliminare a acestora

Biroul de presă USR Suceava a transmis un comunicat prin care se precizează următoarele aspecte: ”În contextul intenției guvernului PSD de a adopta prin OUG pensii speciale și pentru aleșii locali, USR Suceava își afirmă susținerea pentru eliminarea acestui tip de beneficii și, totodată, pentru o clasă politică onestă”.

Propunerea de acordare a unor indemnizații pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii județene a fost inclusă inițial în proiectul Codului Administrativ, adoptat de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR, inclusiv cu votul parlamentarilor PNL. Amintim că el a fost ulterior respins în integralitate de Curtea Constituțională, opoziția reprezentată de USR reușind cu mare greutate să obțină de la PNL cele trei semnături care mai erau necesare pentru depunerea sesizării.

În aceste zile, un proiect identic urmează să fie adoptat de guvernul Dăncilă, tot prin ordonanță de urgență. Pensia pentru un singur mandat s-ar ridica la aproape 800 de lei, în timp ce suma cea mai mare de bani ar urma să fie dată celor cu trei sau mai multe mandate, undeva la 2.400 de lei.

În plus, ca și cum n-ar fi fost de ajuns, am văzut recent o coalizare a mai multor politicieni PSD și PNL (inclusiv președintele PNL al Consiliului Județean Suceava), care susțin modificarea prin OUG a legislației electorale, în acele aspecte care la convin momentan, modificare ce ar fi în primul rând pe placul baronilor locali. O astfel de schimbare a regulilor nu este nici normală, nici benefică pentru democrație.

Soluția pentru a opri vechea clasă politică din aceste încercări repetate de a-și acorda privilegii este susținerea partidelor noi, crescute de la firul ierbii. USR nu doar că se opune adoptării de noi pensii speciale, USR are propriul proiect de eliminare a acestora (toate pensiile speciale, mai puțin cele acordate meritat fostelor cadre militare și magistraților).

Asemenea tactici trebuie să înceteze, interesele materiale și politice individuale trebuie ignorate pentru binele general al cetățenilor”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *