Politica

USR Suceava cere Prefecturii să prezinte stadiul acțiunilor de salubrizare în localitățile județului

Uniunea Salvați România,  organizația județeană Suceava a transmis un comunicat de presă prin care anunță că a solicitat Prefecturii județului  să arate care este stadiul acțiunilor de salubrizare a terenurilor publice din localitățile județului Suceava.

Prezentăm comunicatul de presă transmis de USR Suceava:

Având în vedere că, în data de 02.04.2020, prin adresa nr.20029, înregistrată la Cabinetul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, s-a solicitat prefecturilor să pună în vedere tuturor primăriilor demararea de urgență a acțiunilor de salubrizare a terenurilor proprietate publică, în baza Legii 211/2011 privind gestionarea deșeurilor și a OUG 195/2005 privind protecția mediului, cu termen de finalizare 30.04.2020, Uniunea Salvați România, filiala judeţeană Suceava, prin vicepreședinta Lorena Buburuzan, a solicitat astăzi, printr-o adresă către Prefectura Judeţului Suceava detalii cu privire la modul în care s-a realizat această informare şi o situaţie cu privire la stadiul acțiunilor de salubrizare a terenurilor publice din UAT-urile judeţului Suceava.

Redăm mai jos solicitarea:

  • Care a fost acțiunea Prefecturii Suceava de informare a primăriilor din județ și prin ce mijloace s-a realizat?
  • Care a fost acțiunea Prefecturii Suceava de monitorizare a ducerii la îndeplinire de către primării a sarcinilor transmise?
  • Câte primării au identificat deșeuri abandonate pe terenurile publice aflate pe raza UAT urilor respective și care sunt acestea?
  • Care sunt UAT-urile care au finalizat acțiunile de salubrizare a terenurilor publice până la data de 30.04.2020?
  • Care sunt primăriile care nu au finalizat acțiunile de salubrizare până în data de 30.04.2020 și care sunt motivele invocate, pentru fiecare în parte? Ce măsuri a luat Prefectura Suceava în aceste cazuri?

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *