USV, confirmată pentru al doilea an consecutiv ca instituție de top la nivel mondial în clasamentul QS World University Rankings

Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava confirmă statutul de instituție de top la nivel mondial.

Ediția 2023 a QS World University Rankings, publicată ieri, 8 iunie, certifică parcursul constant al USV, care a reușit să își mențină poziția din eșalonul universităților 1201+, continuând să fie ierarhizată drept una dintre cele 1400 de universități de excelență pe plan mondial și între cele mai performante 11 universități din România, asta după ce în ediția de anul trecut a celebrului clasament, USV a fost inclusă în premieră în rândul instituțiilor de învățământ superior relevante la nivel global.

Pentru ediția 2023 a QS World University Rankings, au fost analizate rezultatele a 2462 de instituții. dintre care 1422 au îndeplinit criteriile riguroase pentru a fi incluse în ierarhizare, cu 124 de intrări noi prin raport la ediția precedentă. La nivel național, în top se regăsesc 13 universități, dintre care 2 sunt nou intrate.

Raportat la indicatorii pe care se bazează clasamentul, la nivel mondial, cea mai bună clasare a USV rămâne, și în noua ediție, la ponderea studenților străini: poziția 374 în clasament, cu un punctaj de 17,1 raportat la media globală de 8,7. Acest aspect a fost evidențiat și de Ben Sowter, vicepreședinte senior al QS, care a menționat că Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava „are cel mai mare număr de studenți internaționali din România. Obține cel mai mare scor al locației în oricare dintre indicatorii QS, situându-se pe locul 374 în lume”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *