Vacă prăbușită într-un canal, recuperată în viață de pompierii militari suceveni, la Fântânele

Ieri după amiază, 29 august 2019, pompierii militari de la ISU ”Bucovina” Suceava au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui animal, căzut într-un canal, în curtea unui cetățean din localitatea Fântânele.

Pompierii militari s-au deplasat la fața locului, cu o autospecială și o autoscară mecanică, unde au găsit o vacă, de aproximativ 350 de kilograme, căzută în canal printr-o gaură pătrată cu latura de doar 0,75 metri.

Salvatorii au evaluat situația și au hotărât să lărgească orificiul prin care a alunecat animalul. Cu ajutorul unui baros au spart placa de ciment, iar un localnic a sărit în ajutor și cu un flex a tăiat marginea metalică.

Deoarece stăpânul se temea de reacția propriului animal, doi pompieri au intrat în canal, unde au asigurat vaca și i-au acoperit capul pentru a nu se speria și mai tare.

Curajul salvatorilor a fost completat de toată priceperea și îndemânarea pompierului de pe autoscara mecanică, care a ridicat și a extras cu rapiditate animalul, fără să-l rănească.

”Totul e bine, când se termină cu bine! Văcuța a fost salvată, proprietarul fericit, echipajul pompierilor militari mulțumit pentru reușita unei noi misiuni de salvare!”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, slt. Alin Găleată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.