Vaccinarea antirujeolică, acțiuni ale DSP Suceava la Arbore și Marginea. Acțiuni similare se vor organiza săptămâna viitoare la sediul primăriei Cajvana și Vicovu de Sus

Directorul Executiv al DSP Suceava, Silvia Boliacu informează că, în contextul actualei epidemii de rujeolă, miercuri,  05.02.2020, va avea loc o întâlnire la sediul primăriei Marginea și la sediul primăriei Arbore, la care vor participa reprezentanți din cadrul primăriei, medici și asistenți din cadrul departamentului de supraveghere în sănătate publică al DSPJ Suceava, reprezentanți din cadrul serviciului control în sănătate publică al DSPJ Suceava, medici de familie, directori de școli,  preoți/pastori, în scopul organizării unor campanii de conștientizare a importanței vaccinării antirujeolice. Prin intermediul acestor  campanii se urmărește creșterea gradului de acoperire vaccinală și a recuperării restanțierilor în aceste localități.

Acțiuni similare se vor organiza și în cursul săptămânii viitoare la sediul primăriei Cajvana și Vicovu de Sus.

Silvia Boliacu a precizat că acțiunile de promovare a importanței vaccinării pentru sănătatea populației întreprinse de personalul medico-sanitar, susținute de toți factorii implicați în viața comunității pot duce la realizarea unei acoperiri vaccinale optime.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *