Vaccinări anticovid false la DSP Suceava. Un angajat, vaccinat doar pe hârtie, a murit de covid. Poliția a demarat o anchetă

Povestea pe scurt: Un angajat al Direcției de Sănătate Publică Suceava s-a îmbolnăvit de covid, a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean, a fost internat la ATI unde a fost în ultimele zile ale vieții sale intubat și în cele din urmă, a decedat. În platformele electronice  care înregistrează pe românii care au primit vaccinul anticovid, omul era trecut ca  fiind vaccinat și cu cea de-a doua doză.

Acest caz a fost prezentat public, în fața celor o mie de protestatari antivaccin adunați în centrul municipiului Suceava, chiar de către primarul comunei Bosanci, Neculai Miron,  redutabil antivaxxer. El nu știa, la momentul când vorbea despre acest caz izvorât chiar din curtea DSP, instituția care militează pentru vaccinarea anticovid a populației și adună date statistice privind îmbolnăviții și morții de covid din întreg județul, că acel om murise deja la ATI. Dar acest lucru contează mai puțin.

Foarte important este că primarul de Bosanci Neculai Miron a vrut să dovedească prin discursul său că, deși vaccinat, chiar angajat al Direcției de Sănătate Publică fiind, tot ajungi la spital cu forme grave de boală. Așadar, vaccinul anticovid nu ar folosi și nu folosește la nimic.

Din păcate însă, realitatea i-a așezat la locurile cuvenite pe angajatul mort de covid al DSP dar și pe primarul predicator Neculai Miron.

Cel dintâi în cimitir, cel de-al doilea în galeria oportuniștilor demagogi, care folosesc false informații pentru a-și argumenta prejudecățile pe care vor să le impună ca adevăruri ultime, unei mulțimi de oameni.

Jurnaliștii suceveni au vrut să afle mai multe amănunte despre cazul relatat în discursul la microfon al primarului de Bosanci Miron, în centrul municipiului Suceava. S-au adresat Direcției de Sănătate Publică pentru a afla detalii despre cazul tragic al salariatului mort de covid, deși ar fi fost vaccinat.

S-a aflat repede că acest salariat s-a vaccinat ”doar pe hârtie”, cu sprijinul direct al colegei sale de birou, care a operat în sistemul electronic care gestionează  vaccinările, introducându-l la categoria vaccinați fără să primească vaccinul, femeia făcând același demers și pentru dânsa.

Publicăm un comunicat de presă lămuritor al DSP Suceava, nu înainte de a concluziona:  Salariatul instituției nu era vaccinat decât în acte, s-a îmbolnăvit de covid și a murit, ceea ce demonstrează că nu poți păcăli boala cu un certificat obținut fraudulos.

 

”În urma celor afirmate la mitingul desfasurat in municipiul Suceava in ziua de 14 noiembrie a.c. privind suspiciunea asupra vaccinării împotriva Sars-Cov2 și a evoluției fulminante a pacientului C.V., angajat al DSP Suceava,  Directia de Sănătate Publică a Județului Suceava a demarat ancheta administrativă internă în acest caz. S-a constituit o comisie care a verificat statusul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor în Registrul Electronic National al Vaccinarilor și au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic).

Ancheta vizează, de asemenea, încă o persoană din cadrul DSP Suceava, care a declarat că a înregistrat vaccinarea în RENV, având acces la registrul electronic, conform atribuțiilor profesionale specifice.

Prima măsură a fost luată, ridicându-i-se angajatei accesul la registrul electronic national. DSP Suceava a supus atenției acest  caz Ministerului Sănătății și au fost sesizate  Inspectoratul Județean de Poliție Suceava și Directia Investigare a Criminalității Economice, pentru derularea cercetărilor.

Acest caz regretabil este singular în activitatea DSP Suceava și aruncă o pată nemeritată asupra activității întregului colectiv care desfășoară în mod susținut lupta impotriva pandemiei cu Sars-Cov2 de aproape 2 ani de zile.

Conducerea DSP Suceava asigură întreaga colaborare cu organele de cercetare pentru aflarea adevărului și luarea unor măsuri drastice de sancționare a faptei.”, se arată în comunicatul de presă semnat de directorul executiv al DSP Suceava, farmacist Olivia Ioana Vlad.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.