Mopan Suceava
ActualitateEditoriale

Val de mesaje de apreciere și susținere după refuzul lui Vasile Rîmbu de a pleca de la Spitalul Județean pentru a deveni ministru al Sănătății

Comunitatea de suceveni activă pe rețelele de socializare, comunitatea de oameni  care provin din această parte a lumii și care au preferat să trăiască în alte țări dar fără să uite de unde au plecat, au apreciat aproape în unanimitate decizia luată de Vasile Rîmbu, de a rămâne în continuare manager al Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, refuzând înalta funcție de ministru al Sănătății.

O încercare neinspirată din partea partidului proaspăt scos de la putere, o postare pe rețelele de socializare prin care s-a dorit ca lumea să afle cât de puțin capabil este Vasile Rîmbu să răspundă percutant la întrebările neprefigurate ale reporterilor,  a produs fenomenul invers:  Mii de oameni care îl cunosc pe Vasile Rîmbu l-au felicitat pentru decizia de a rămâne la Suceava,  manager la Spitalul Județean.  Pentru a  dumiri pe cei puțini care încă nu cunosc subiectul, arătăm că Vasile Rîmbu a fost propus să conducă Ministerul Sănătății, în viitorul guvern liberal ce va fi condus de Ludovic Orban.

 O înregistrate video din vremea în care Rîmbu purta încă mustața lui mare de tinerețe, cu care s-a fălit până acum aproape zece ani, când a fost proaspăt instalat în funcția de manager al Spitalului Județean și încă nu deținea în totalitate stăpânirea termenilor medicali, el fiind economist iar nu orator de profesie, l-a deranjat, este sigur.

Și a gândit că treaba bună nu se face cu vorbe meșteșugite ci punând umărul la muncă, fiindcă altfel te mănâncă  păduchii de viu. Iar aici, la Spitalul Județean din Suceava unde, timp de câțiva ani a  făcut sistematic dezinsecție, dezinfecție și deparazitare, a reconstruit meticulos  imaginea unei unități spitalicești de provincie, ar spune cei  din capitală,  unde managerii anteriori plângeau în conferințe de presă, cu vorbe bine alese,   că le lipsește o piesă de la un tomograf care în final s-a dovedit a fi nefuncțional.

Nu trebuie ca o vizită prezidențială ori o tăiere de panglică periodică să dovedească faptul că Vasile Rîmbu este un bun manager.  Chiar un foarte bun manager. Ar fi făcut treabă foarte bună la Ministerul Sănătății. Dar pentru că nu are dicția și rapiditatea  cerută de mult mai rapizii în exprimare politicieni din partea sudică a țării, dar și mai ales pentru că este un om cu scaun la cap,   Vasile Rîmbu a acceptat că este mult mai bun, mai respectabil, mai util  și mai productiv statulul său, de gospodar în orașul lui, la Spitalul Județean Suceava.

Nu ne închipuim că acest capital de simpatie generală nu va fi vreodată folosit inclusiv pentru o carieră politică. Ne închipuim că, atunci când Vasile Rîmbu va decide să reprezinte, politic vorbind, interesele unor oameni, o va face cu aceiași convingere și bun calcul  ca și până acum,  că nu se va arunca cu capul înainte în uraganul vieții politice, al cărui nucleu, să recunoaștem, nu este la Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *