Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/03/statuie3.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Vandalism, dorei de Miroslava și politică, toate în jurul proaspăt reabilitate statui ecvestre a lui Ștefan cel Mare

Consilierul județean Dan Cușnir, președintele organizației municipale PSD Suceava a postat pe  contul său de facebook mai multe fotografii în care în mod vădit se observă că mult așteptata reabilitare a statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare, unul dintre principalele obiective considerate îndeplinite în municipiul reședință de județ în Anul Centenar, are nevoie de noi reabilitări. Plăcile din marmură, care împrejmuiesc spații în care se prezumă că urmează să fie plantate flori sunt sparte, granitul chinezesc al pavajului este în multe locuri crăpat. Și asta la doar 3 luni de la reinaugurarea cu pompa necesară, pe 1 decembrie 2018, a acestui monument emblematic al Sucevei.

Dan Cușnir a folosit din plin această situație pentru a lansa atacuri directe la adresa primarului municipiului, Ion Lungu.

”Cum este posibil ca la 3 luni de la pompoasa „Inaugurare Centenara” a amenajărilor de la Statuia lui Stefan cel Mare, “granitul” sa fie exfoliat, marmura ruptă, soclurile ciobite?”.  ”

Cum ți-ai permis Ion Lungu sa iți bați joc de 1.3 milioane lei și să dai acest obiectiv pe mâna unor societăți de construcții din Ipotești și din Miroslava? Ce experiență aveau aceste 2 firme? Cum ați recepționat lucrările? De ce nu le-ați solicitat sa remedieze defecțiunile in perioada de garanție?”

”Suceava se prăbușește sub povara incompetentei, a intereselor personale care au devenit mai importante decât interesul comunității. Suceava este mâncată de cancerul compromisurilor și blaturilor.”, sunt câteva dintre constatările transmise în comunicatul transmis de liderul social democrat Dan Cușnir cu sloganul însoțitor: ”Totul pentru Suceava!”

Dincolo de componenta politică a mesajului președintelui organizației municipale PSD, rămân lucrurile în sine, vizibile pentru oricine ajunge în preajma statuii ecvestre. Unele pot fi interpretate și ca acte de vandalism. Oricât de lipsiți de profesionalism ar fi fost constructorii, acele plăci de marmură nu s-au spart singure. Cât privește calitatea granitului chinezesc aceasta este la fel de vizibilă și în fața Palatului Administrativ. Aici s-a găsit o explicație: tehnica de luptă scoasă din garaje și pusă la defilare prin fața oficialităților, de Ziua Națională a distrus pavajul. Dar dinaintea statuii ecvestre, ce tehnică de luptă o fi defilat?

Please follow and like us:

One thought on “Vandalism, dorei de Miroslava și politică, toate în jurul proaspăt reabilitate statui ecvestre a lui Ștefan cel Mare

  • 7 martie 2019 la 9:42
    Permalink

    Bun, dar cei cu tehnica de luptă și cei care vor cu orice chip tehnica de luptă scoasă în stradă exact sub treptele Palatului Administrativ al unui șir de ocupanți și opresori și exact pe calitatea granitului chinezesc, achiziționat tot de cineva cu insușiri de ocupant și de opresor, nu pot gândi că produc pagube? De ce nu-i obligă nimeni să plătească pentru negândirea sau nepăsarea lor? Pretențiile și moftul costa. Noblețea de orice fel obligă!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.