Mopan Suceava
ActualitateSanatate

”Variola maimuței” de la Spitalul Rădăuți, informație dezmințită și de Direcția de Sănătate Publică

Direcția de Sănătate Publică Suceava prin directorul executiv Olivia Ioana Vlad a transmis un comunicat de presă în care este dezmințită de asemenea, informația lansată pe facebook de către medicul Andi Agrosoaie privind apariția primului caz de variolă în țară, la Spitalul Municipal Rădăuți:

”Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava  infirma aceasta suspiciune,  pe raza județului Suceava, nu a fost înregistrat nici un caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de   îmbolnăvire.

Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic si epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicela, infectata după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut acesta boala, conform șefului sectie de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat si prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței.

Pe site-ul Ministerului Sănătății a fost  postat un material recent pe acesta tema elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS , pentru mai multe informații legate de variola maimuței.”, a transmis directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *