Văruiala centenară pe Palat, ciot de tablou electric cu avertisment la defunctul hotel Gloria, homlesii avertizați

Pregătirile pentru buna organizare a festivităților prilejuite de omagierea a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România pe 28 noiembrie și, trei zile mai târziu, pe 1 Decembrie sărbătorirea unui veac de la Marea Unire, sunt acum pe ultima sută de metri. Nu vorbim despre manifestările oficiale dedicate acestor evenimente ci de efortul concret al lucrătorilor de la Primărie, de la Consiliul Județean, de la firmele angajate să facă curat roată împrejurul construcțiilor care trebuie să arate, ca și peisajul adiacent, impecabil în zilele de mare sărbătoare.
Clădirea Palatului Administrativ va fi văruită, schelele zugravilor fiind deja instalate pe o bună parte a pereților exteriori ai clădirii, pornind de pe strada Vasile Bumbac.
Peste drum, noii proprietari ai terenului, Vasile Armenean și Nicolae Troașe care s-au grăbit să dărâme hotelul – restaurant Gloria, imediat după ce l-au cumpărat, au cosit buruienile și au lăsat astfel la iveală două vestigii cu scop utilitar – niște cărămizi care protejează sau nu locațiile unor tablouri electrice vechi, cu cablurile de curent aferente, care nu trebuie atinse, fiind pericol de moarte. Nu știm dacă s-a făcut și o curățenie în clădirea mai nou cumpărată de renumiții oameni de afaceri suceveni de la Arhiepiscopie, devenită focar de infecție, după ce a fost lăsată pe seama indivizilor fără adăpost.
Dar, una peste alta, spațiul din jurul Palatului Administrativ, va arăta bine. Strada Vasile Bumbac este reabilitată după două decenii, clădirea vechii primării va fi văruită, gresia chinezească distrusă de skateri ori de roțile cărucioarelor pentru copii a fost înlocuită chiar în preziua vizitei președintelui Klaus Iohannis, care a dezvelit statuia făurarului unirii, Iancu vor trebui să fie convinși să nu producă necazuri, măcar în zilele centenare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *