Vasile Andriciuc, candidat PNL pentru un nou mandat la Primăria Șcheia: În comuna Șcheia nu se taie panglici doar în campania electorală

Vasile Adriciuc este primarul în funcție al Comunei Șcheia din partea Partidului Național Liberal. El candidează acum pentru al cincilea mandat. S-au  făcut lucruri bune în Șcheia în ultimii 16 ani. Pentru a face mai multe el trebuie să obțină  încă o dată încrederea alegătorilor.

Prezentăm în cele ce urmează câteva dintre determinările  sale cu care pleacă la un nou drum, un nou mandat de primar al comunei Șcheia, pentru următorii patru ani.

Cu precizarea că, dânsul fiind convingător folosind  propriile cuvinte, vom transmite mesajul său fără intervenții suplimentare:

Campania electorală devine prilej de ocară, de dușmănie, care nu caracterizează pe un om civilizat

”În comuna Șcheia s-a muncit. Din 2004 până în momentul de față, și se continuă să se muncească. Finisajele se vor vedea în mandatul 2020 – 2024. Nu sunt în măsură să critic pe colegii mei candidați dar doresc să schimb într-un anumit fel modul de abordare a campaniei electorale. Campania electorală este momentul în care se descarcă de gestiune mandatul unui primar și în care vin propunerile din partea noilor candidați. Alte proiecte pe care cetățenii le doresc. Spre nemulțumirea mea și a altora, campania electorală devine prilej de ocară, de dușmănie, care nu caracterizează pe un om civilizat.

În comuna Șcheia s-a muncit și se va continua să se muncească, s-au făcut investiții și vom continua să facem investiții. Pe parcursul anilor Șcheia a devenit cea mai importantă comună din județ din punct de vedere economic, financiar și social. S-au făcut foarte multe investiții, populația a crescut la 13.000 de locuitori, a crescut foarte mult numărul agenților economici care își desfășoară activitatea în Șcheia. Comuna este într-o continuă dezvoltare iar eu sunt mulțumit de activitatea desfășurată pe parcursul a patru mandate. ”

Nu îmi ajunge nici mandatul următor pentru a rezolva proiectele în derulare

”În cele de-al cincilea mandat îmi voi desfășura activitatea normal, avem foarte multe investiții pe teritoriul comunei de finalizat, pe fonduri europene , guvernamentale sau fonduri proprii:

Apa și canalul în satele Șcheia și Sfântu Ilie, investiție de 22 milioane de euro; apă și canal în Mihoveni, lucrare care va fi dată în folosință în 2021; o sală polivalentă, complex cultural – sportiv în valoare de 23 milioane de euro, din fonduri proprii, aflat ”la roșu”, cu termen de finalizare 2022; proiecte prin Compania Națională de Investiții: căminul cultural de la Mihoveni, aprobat deja; 20 de kilometri de asfalt în satele Trei Movile, Florinta, Mihoveni, Șcheia și Sfântu Ilie; modernizarea Primăriei pentru ca printr-un alt flux să fie rezolvate operativ toate problemele cetățenilor; modernizarea școlii de la Sfântu Ilie.

Așa că nu îmi ajunge nici mandatul următor pentru a rezolva aceste proiecte. Sunt atât de multe activități în derulare în comuna Șcheia  iar proiectul de buget pentru anul 2021 este angrenat deja pentru investiții.

Suntem o comunitate în care bugetul local este afectat 40% pentru funcționare și 60% pentru dezvoltare, foarte bine argumentat. ”

În comuna Șcheia nu se taie panglici doar în campania electorală

”Gurile rele vorbesc,  dar scot acum în evidență că cel mai mare proiect al primarului Vasile Adriciuc a fost să schimb mentalitatea concetățenilor. Am reușit în proporție de 70%. Eu nu am probleme cu oamenii din comuna Șcheia,  nici cu candidații care își expun programele în campania electorală. Dar trag un semnal de alarmă: partidele politice trebuie să promoveze oameni competenți, cu probitate profesională, în consiliile locale să fie reprezentanți din toate domeniile de activitate, oameni cu carte, care știu să pună în practică deciziile luate la nivel național și local, fie acestea legi, hotărâri, decizii, pentru crearea unui cadru juridic sănătos. Cetățeanul din comuna Șcheia așteaptă de la cei care vor fi aleși să le rezolve problemele iar calitatea serviciilor să fie la nivel european.

Sunt candidați care vin cu se-fe-uri, că într-o lună de zile pun apă și canal, că fac baze sportive, fac tiribombe, teleferice. O doamnă promite că de la Florinta până la Mihoveni vine cu apă din vârful dealului Teișoara. Acolo o să facă un bazin. Adică să se pompeze apa de jos doi kilometri și după aceea să fie lăsată să coboare prin sate. Ba face și parcuri industriale. Dar pe care teren? Fiindcă toate terenurile sunt proprietăți private. Pe flyere sunt scrise multe minunății, dar despre  suportul economic, financiar, administrativ necesar, nu vorbește nimeni. Când scriem pe o bucățică de hârtie niște inițiative, trebuie să ne gândim că este nevoie de suport juridic, economic, financiar.

Dar cetățenii din comuna Șcheia sunt maturi,  vor face o analiză bună în exercitarea dreptului de vot. Suntem a șaptea localitate ca putere electorală din județ, spune ceva. Eu niciodată nu voi vorbi împotriva comunității, împotriva județului sau a României.  Sunt mândru ca primar, că suntem prima comună din județul Suceava și a 36-a din   țară. Prin mine, cetățenii din comuna Șcheia stau în prima bancă în ceea ce privește administrarea locală. 

Eu, în calitate de primar îmi asum tot ce se întâmplă în comună, pentru că așa trebuie să fie un primar. În comuna Șcheia nu se fac lucruri doar în campania electorală, nu tăiem panglici doar în astfel  de  ocazii.

Eu îi rog pe cetățenii din comuna Șcheia să vină la vot duminică și să voteze pe candidatul cel mai capabil să finalizeze proiectele aflate în derulare și care să promoveze altele pentru viitorul întregii comunități!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *