Vasile Melen, fostul primar al comunei Brodina, luat de acasă și întemnițat la Botoșani, unde va ispăși o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru fraudarea fondurilor europene

Ieri, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a primit spre executare mandatul de executare al pedepsei cu închisoarea  cu nr. 129/2020, din data de 24.03.2021 emis de către Tribunalul Suceava, privind pe Vasile Viorel Melen, fostul primar al comunei Brodina, condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare.

La nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-a constituit o echipă operativă în vederea identificării şi reţinerii sus-numitului.  Vasile Viorel Melen a fost identificat în proximitatea locuinței de domiciliu. După ce i s-a înmânat o copie a mandatului de executare a pedepsei închisorii, acesta a fost condus la sediul poliției în vederea luării măsurilor legale, unde s-a constituit o escortă, în vederea depunerii acestuia la Penitenciarul Botoșani.

Vasile Melen Vasile Viorel Melen a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”, la care se adaugă un spor de 4 luni.


Vasile Viorel Melen a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, în cursul anului 2017.

Vasile Viorel Melen a fost acuzat că a semnat contractele de vânzare-cumpărare având ca obiect suprafeţe de teren încheiate între comuna Brodina, reprezentată de primarul Melen Vasile Viorel, şi membrii familiei sale – soţia şi fiul, precum şi SC FORESTBROD SRL Brodina.

În ceea ce privește jonglarea cu fonduri europene, anchetatorii au constatat că Vasile Melen  a obţinut pe nedrept fonduri din bugetul Uniunii Europene şi de la bugetul de stat în valoare totală de 10.7 milioane de lei iar într-un al doilea, suma de 11,9 milioane de lei. Foto: Monitorul de Suceava)Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *