Verificarea unui transport de lemn considerat ilegal de activistul de mediu Tiberiu Vatamaniuc, dovedit a fi perfect în regulă, transmisă în direct de acesta pe pagina sa de facebook ”Sucevița verde”

La 05.02.2021, activistul de mediu Tiberiu Vatamaniuc a sesizat prin 112 că un ansamblu rutier format din autotren și remorca transportă material lemnos ilegal și supraîncărcat, a fost surprins de acesta circulând pe drumul public. Polițiștii veniți la locul indicat au solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul OS Fălticeni precum și a inginerilor din cadrul ISCTR, în vederea efectuării de verificări specifice competențelor atribuite prin lege.

Delegații Ocolului Silvic Fălticeni au efectuat inventarierea și măsurarea materialului lemnos  transportat, constatându-se că ceea ce se afla fizic încărcat corespundea cu specificațiile din avizul de însoțire.

Astfel: în total erau avizați 47,59 m3, inventariați 47,59 m3, repartizați în trei sortimente de cherestea molid,  unul 16,08m3, următorul de 10,60 m3 și ultimul de 20,91 m3.

Delegații ISCTR au procedat la cântărirea masei de încărcare pe fiecare dintre cele 5 axe ale ansamblului constatând că acesta are o masă totală de 42.150 kg repartizată legal pe cele 5 axe. Depășirea de 2.150 kg  încadrându-se în toleranța legală de 5%. 

La fața locului a fost prezent și activistul de mediu Tiberiu Vatamaniuc care a transmis live, pe pagina de facebook ”Sucevița Verde”, activitatea organelor de control.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *