Verzii suceveni îngrijorați de salarizarea cadrelor didactice: ” Problema salarizării cadrelor didactice este una importantă, care dacă nu este rezolvată inteligent va duce la frământări”

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde, Filiala jud. Suceava, a transmis un comunicat prin care își arată îngrijorarea și preocuparea față de situația actuală a învățământului și, în special, a salarizării cadrelor didactice, precizând că situația actuală, dacă nu va fi rezolvată, va duce la frământări.

Redăm comunicatul, așa cum a fost transmis:

”De nenumărate ori, noi, verzii suceveni am vorbit de importața educației din România. Ea, practic, în acest moment, este lăsată de izbeliște. Actualul ministru care reprezintă educație  este unul slab, pune pe primul loc respectul față de partid, combinațiile, iar la final educația populației.

Problema salarizării cadrelor didactice este una importantă, care dacă nu este rezolvată inteligent va duce la frământări.

Sigur, se cunoaște faptul că un popor fără o educație solidă este mai ușor de condus, mai ușor de manevrat. Liderii liberali din România, inclusiv cei din Europa, cunosc acest aspect, sunt bucuroși, iar cu cât au parte de un popor mai slab pregătit, cu atât îi pot manevra mai ușor.

Puterea educației, puterea unei cărți, dacă este la timp făcută, reprezintă pentru națiune o adevărată forță, cu cât ești mai educat, cu atât ești mai inteligent și îți alegi adevărații lideri, nu resturile.

Puterea educației a fost bine punctată inclusiv de Horia prin îndemnul său față de țăranii români din Ardeal de a-și da copii la școli.

Suntem în perioada în care școala este gratuită, dar avem mulți analfabeți.

Sfatul verzilor suceveni este de a citi cât mai mult. Când noi vom ajunge la putere grija va fi mare pentru învățământ, iar salariile vor avea o altă consistență, una pozitivă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *