Vești bune pentru sucevenii racordați la încălzirea centrală: Bioenergy a făcut aprovizionarea cu biomasă, vor fi atrași bani elvețieni pentru reabilitarea rețelelor și a punctelor termice

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că firma producătoare de energie termică pentru municipiul reședință de județ, Bioenergy, are suficient combustibil din categoria biomasă pentru a asigura funcționarea centralei termice, pe toată perioada sezonului de iarnă 2020 – 2021 și nu va fi nevoie ca să se apeleze la gazul metan, ceea ce va însemna un preț scăzut pentru agentul termic pentru încălzire,  furnizat în oraș.

” Astăzi, în curte la Bioenergy  nu au unde să mai pună lemn. Atâta biomasă este că au început să depoziteze și în afara curții, pe platforme închiriate. Această biomasă oferă confort în ceea ce privește funcționarea producătorului de agent termic cu prețuri reduse  și este a treia  iarnă în care nu va mai fi nevoie de funcționeze cu gaz metan”, a declarat Ion Lungu.

El a mai arătat că are în  vedere accesarea unor fonduri elvețiene pentru modernizarea rețelelor de transport și distribuție, de reabilitare a punctelor termice pentru a avea un serviciu civilizat de încălzire în orașul nostru. ”Eu sper ca într-o zi, o parte dintre cei care s-au debranșat, să se întoarcă înapoi la sistemul centralizat”, s-a exprimat primarul municipiului Suceava, reales de suceveni pentru al cincilea mandat.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *