Veteranul de război Gheorghe Cotos, sărbătorit de comuna Straja, la împlinirea unui secol de viață

Comuna Straja îl cinstește pe Gheorghe Cotos, veteranul de război care a împlinit chiar astăzi, de Sfântul Gheorghe, un secol de viață. Primăria comunei Straja, prin intermediul primarului Mihai Juravle și a unui grup de consilieri care l-au vizitat acasă, i-au oferit un tort și o diplomă aniversară,  i-au cântat ”Mulți ani trăiască!”  și l-au felicitat pe cel mai vârstnic fiu al comunei.

Gheorghe Cotos a făcut parte  în cel de-al Doilea Război Mondial, din Regimentul 3 Grăniceri Cernăuți luptând atât pe frontul sovietic cât și, la întoarcerea armelor, împotriva nemților. Soția lui a plecat din această lume în urmă cu 9 ani. Au avut împreună 5 copii, patru băieți și o fată. Unul dintre băieți i-a murit, dar au rămas ceilalți care au adus pe lume nepoți iar aceștia strănepoți.  

Un foarte frumos și emoționant film, în care veteranul de război Gheorghe Cotos, singurul rămas în viață din comuna Straja, își deapănă amintirile cu prilejul vizitei care i-a fost făcută acasă de primarul Mihai Juravle și de ceilalți străjeni care au dorit să-i fie alături de ziua lui, a fost postat astăzi pe youtube. Dârz, lucid, plin de viață și umor, Gheorghe Cotos își amintește cu nostalgie momente din lunga sa viață, pentru posteritate. Filmulețul, denumit ”5 minute de istorie vie cu George Cotos, astăzi la 100 de ani (veteran de război)” poate fi vizionat la  adresa:  

https://www.youtube.com/watch?v=dJB1zqsuAZ4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3FJbC9BvGtYqNpYvSrV5A5K8W5MJ-dDkLHcEUkCAFETBKqfFqy6TAyJSM

La mulți ani sănătoși domnule Gheorghe Cotos!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *