Mopan Suceava
Actualitate

Veterinarii funcționari publici nu pot fi membri ai Colegiului Medicilor Veterinari, decizie a Curții Constituționale anunțată de dr. Petrea Dulgheru, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava

Președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, dr. Petrea Dulgheru a anunțat că pe data de 18 ianuarie 2023 a fost publicată în monitorul Oficial Decizia Curții Constituționale nr. 455, prin care s-a stabilit definitiv că șefii direcțiilor sanitar veterinare, și ceilalți medici veterinari cu statut de funcționar public nu pot să facă parte din Colegiul Medicilor Veterinari.

”Curtea constituțională a hotărât iar ieri 18 ianuarie 2023, hotărrârea a fost publicată în Monitorul Oficial, că directorii de direcții de sănătate publice, funcționarii publici medici veterinari, sunt în incompatibilitate cu calitatea de membru  al Colegiului Medicilor Veterinari din România.

Am luptat peste 4 ani ca directorii DSV-urilor să nu fie și președinți de colegii județene. Până la urmă a învins dreptatea în care cred foarte mult”, a transmis doctorul Petrea Dulgheru, Președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava.

Doctorul Petrea Dulgheru a prezentat în toamna anului trecut, într-o conferință de presă, pe larg situația în care s-a ajuns, arătând că  a sesizat  grave  incompatibilități și încălcarea legii de către cei care sunt și medici veterinari angajați la Stat (funcționari publici) dar dețin și funcții în cadrul Colegiului Medicilor Veterinari. El a explicat atunci că funcționarii publici din sistem au rolul de control și chiar sancționare a medicilor veterinari de liberă practică (cei care dețin cabinete în localități), pe de o parte, dar totodată îi și reprezintă și apără, teoretic, din partea Colegiului Medicilor Veterinari.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *